Ogranak SDP-a se ogradio od "antifeminističkog ispada" Mijatovića protiv Karić

5
Radiosarajevo.ba
Ogranak SDP-a se ogradio od "antifeminističkog ispada" Mijatovića protiv Karić
Facebook / OO SDP

OO SDP BiH Žepče uputili su javno saopćenje u kojem se, kako navode,  ograđuje od antifeminističkog ispada potpredsjednika SDP BiH, Vojina Mijatovića upućenog na račun Gradonačelnice Sarajeva.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Općinski odbor SDP BiH Žepče je 12.4.2021. godine uputio zvaničnu čestitku novoizabranoj gradonačelnici Sarajeva, Benjamini Karić, u kojoj smo istakli da prije svega kao građani Žepča u njenom izboru vidimo priliku za drugačije Sarajevo, a time i našu BiH.

U pomenutom pismo smo obećali puno podršku našoj drugarici, što putem ovog Saopštenja za javnost želimo još jednom ponoviti.
Gradonačelnica Sarajeva je 30.4.2021. posjetila narodnu kuhinju u Starom Gradu i zajedno sa upravnicom kuhinje pripremala obroke za građane u potrebe, između ostalog i baklavu što je velika većina građana Sarajeva, ali i kompletne bh javnosti pozdravila i tretirala kao afirmaciju volonterizma i humanitarnog rada.

Nažalost jednom - manjem dijelu bh javnosti se potez Gradonačelnice sa humanitarnim radom nije svidio te su vrlo brzo konkretni koraci Gradonačelnice u vidu prodaje skupocjenog automobila, uštede na angažmanu savjetnika - zaboravljeni, a u fokus stavljena zlonamjerna intepretacija humanitarnog rada Gradonačelnice.

Današnji press SDP BiH i izjava potpredsjednika, Vojina Mijatović ( 25:12 – 25:25 ) je pokazala da i u samom SDP-u, nažalost, ima pojedinaca koji marginaliziraju i omalovažavaju konkretan rad Gradonačelnice čije imenovanje predstavlja jedan od najboljih poteza SDP BiH unazad decenijama, a o čemu najbolje svjedoči plebiscitarna podrška koju

Gradonačelnica uživa od strane građana.

OO SDP BiH Žepče najoštrije osuđuje antifeministički ispad, potpredsjednika SDP BiH, Vojina Mijatovića sa porukom da drugarice i drugovi iz Žepča ne dijele mišljenje potpredsjednika partije i da o radu Gradonačelnice imamo samo riječi hvale, a da su svi njeni dosadašnji potezi apsolutno životno konkretni i reprezentativni – dosljedni funkciji Gradonačelnika najvećeg bh grada", stoji u saopćenju OO SDP BiH Žepče.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije