Oglasio se Tanović nakon izbora, emotivno govorio o profesoru Muratoviću

0
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Tanović nakon izbora, emotivno govorio o profesoru Muratoviću
Foto: Agencije / Doktor Hasan Tanović

Kandidat "Četvorke" Hasan Tanović je novi načelnik Općine Novo Sarajevo, sudeći prema dosadašnjim rezultatima Centralne izborne komisije BiH.

Napomenimo da još nisu objavljeni konačni rezultati.

Tanović se danas oglasio na Facebooku saopćenjem "umjesto postizborne pobjedničke poruke", kako je napomenuo.

"Malo ko je vjerovao da će upravo iz Novog Sarajeva otići najuvjerljivija poruka svim retrogradnim silama koje poslednjih 25 godina razaraju našu državu, ali jedan od onih koji je u to vjerovao, bio je uvaženi profesor Hasan Muratović", napisao je Tanović.

Napomenuo je da mu je iznimno žao jer se njegova "iznenadna smrt dogodila nekoliko dana pred kraj kampanje, pa nisam mogao napisati nikakav komentar kako se isti ne bi prokomentariosao u političke svrhe".

"Želim da znate da je profesor Muratović dao punu podršku našoj političkoj priči i ideji o novim vremenima za Bosnu i Hercegovinu i kao neko ko je imao impresivnu akademsku i političku karijeru, poslednje momente svog života, podijelio je upravo sa nama, savjetujući nas o tome kako i na koji način da pristupimo različitim izazovima koji nas očekuju. Rijetki su oni čije je ime tako duboko uklesano u temelje ove naša Bosne i Hercegovine, kao što je to ime rahmetli profesora Hasana Muratovića. Profesore hvala Vam u ime svih građanki i građana Novog Sarajeva i u moje lično ime. Rahmet Vam duši velikoj", poručio je Tanović u objavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije