Oglasio se sarajevski MUP nakon što je napadnut radnik u Domu zdravlja Hadžići

2
Radiosarajevo.ba
Oglasio se sarajevski MUP nakon što je napadnut radnik u Domu zdravlja Hadžići
Foto: Avaz.ba / Dom zdravlja Hadžići

Nakon informacije da je 19. avgusta 2021. u Domu zdravlja Hadžići došlo do sukoba u kojem je laborant fizički napadnut te je dobio prijetnje smrću - o čemu smo već pisali - danas su se o svemu oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

Podsjetimo, iz Sindikata zdravstva, iz kojeg su upozorili na slučaj, imali su nekoliko primjedbi na rad PU Hadžići, ustvrdivši da je osumnjičena osoba puštena na slobodu. 

"Tražimo od PU Hadžići da javnosti objasni razloge radi kojih je napadač pušten na slobodu prije nego su dostavljeni zvanični nalazi o vrsti i težini povreda koje su nanešene našem kolegi."

A, iz MUP-a danas navode sljedeće:

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

"Dana 19. augusta 2021.godine u 12.15h, obaviještena je Šesta PU da je u neposrednoj blizini Doma zdravlja Hadžići, ulica Anđelka Lažetića, općina Hadžići, od strane jednog lica, fizički napadnut i povrijeđen uposlenik navedene zdravstvene ustanove.

Po zaprimljenoj obavijesti odmah su postupili policijski službenici koji su došli do saznanja da je od strane F.B., rođen 1992. godine, nastanjen u Hadžićima, fizički napadnuto lice E.H., rođen 1978. godine, nastanjen u Sarajevu, uposlenik pomenutog doma zdravlja, kojem je od strane ljekara u KCU u Sarajevu konstatovana lakša tjelesna ozljeda."

"Dana 20. augusta 2021. godine u 9 sati, u službene prostorije Odjeljenja kriminalističke policije Hadžići i Trnovo, pristupio je E.H., te tom prilikom podnio prijavu i saslušan je u svostvu svjedoka na okolnosti navedenog fizičkog napada. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon zaprimljene prijave, licu F.B. je upućen poziv da se javi u službene prostorije Šeste PU, radi ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 173. KZ F BiH (Lahka tjelesna ozljeda), na štetu E.H. iz Sarajeva. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela", zaključuju iz MUP-a.

Zatražili smo komentar i na navode Sindikata.

"Policija je postupila i postupa u skladu sa zakonom propisanim procedurama", kazao je kratko za portal Radiosarajevo.ba Mirza Hadžiabdić iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije