Oglasio se Nermin Nikšić: 'Građani BiH su mislima uz nedužne žrtve'

5
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Nermin Nikšić: 'Građani BiH su mislima uz nedužne žrtve'
Foto: Kolaž / Nermin Nikšić komentarisao napad na Pojas Gaze

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić objavio je svoju reakciju na masovni napad na Pojas Gaze koji je pokrenuo Izrael. 

Nikšić je naveo kako je osudio ono što je 7. oktobra uradio Hamas, ali da mu neke stvari apsolutno nisu jasne. 

"Ne možemo učiniti ništa i to je izuzetno frustrirajuće i sa ljudskog i političkog stajališta. Jasno sam osudio zločin kojeg su učinili pripadnici Hamasa, ali jednostavno ne mogu vjerovati da živimo u ovako licemjernom svijetu, da šutimo na ovo što se večeras dešava u Gazi", napisao je Nikšić te dodao:

Denis Bećirović govorio pred Vijećem sigurnosti UN-a: "Dopustite mi da vas upoznam s 5 prevara RS-a"

Denis Bećirović govorio pred Vijećem sigurnosti UN-a: "Dopustite mi da vas upoznam s 5 prevara RS-a"

"Nije ovo više nikakva prekomjerna upotreba sile, ovo je genocid u 21. vijeku, a oni koji to mogu zaustaviti šute. Probudite se ljudi, večeras opet ubijaju nedužnu djecu, žene, civile. Dosta je!"

Premijer FBiH je također naveo da ga je sramota svjetskih lidera koji ne zaustavljaju ovaj rat. 

"Teško je prihvatiti da svjetski lideri ne uspijevaju zaustaviti ovu katastrofu i ponuditi mirovno rješenje. Stidim se u ime njih, jer nažalost mi smo mali da možemo promijeniti stvari, ali ne pristajem da zato što smo mali šutim", napisao je Nikšić. 

Za kraj je izrazio podršku palestinskom narodu.

"Teški trenuci i preteška noć za narod u Gazi večeras. Građani BiH su večeras u mislima uz sve stradale nedužne žrtve", objavio je Nermin Nikšić. 

Ne možemo učiniti ništa i to je izuzetno frustrirajuće i sa ljudskog i političkog stajališta. Jasno sam osudio zločin...

Posted by Nermin Nikšić on Friday, October 27, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije