Oglasio se Nedim Sladić i otkrio do kada će nas pratiti sunce: 'Temperature će ići do 40 stepeni...'

1
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Nedim Sladić i otkrio do kada će nas pratiti sunce: 'Temperature će ići do 40 stepeni...'
Foto: Instagram / Nedim Sladić

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić na svom Facebook profilu je objavio prognozu za narednih sedam dana mjeseca jula.

"Od danas krenuo je period bez padavina koji će potrajati najmanje 7 dana u Bosni, a vrlo vjerovatno još duže u Hercegovini.

Snažan utjecaj termobaričkog grebena, osim što će povući vrelu zračnu masu sa prostora sjeverne Afrike, potisnut će i frontalne poremećaje sjevernije od naše zemlje uzrokujući pretežno sunčano vrijeme.

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Napad na Baščaršiji: Žena spriječila džeparoša dok je pozirala za fotografiju

Senzibilni površinski tokovi toplote postajat će sve jači i tlo će se ubrzano sušiti zahvaljujući polju povišenijeg zračnog pritiska koje će osigurati stabilne vremenske prilike. Temperature zraka iz dana u dan sve više, oko 12.07. većinom od 34 do 38, na jugu i sjeveru zemlje lokalno i do 40 °C", navodi se u objavi.

Od danas krenuo je period bez padavina koji će potrajati najmanje 7 dana u Bosni, a vrlo vjerovatno još duže u...

Posted by Nedim Sladić on Saturday, July 8, 2023

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda za subotu, 8. jula u Bosni i Hercegovini pretežno će biti sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije