Oglasio se MUP Kantona Sarajevo nakon Bh. Povorke ponosa

7
Radiosarajevo.ba
Oglasio se MUP Kantona Sarajevo nakon Bh. Povorke ponosa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

U Sarajevu je danas održana, treća po redu, Bh. Povorka ponosa.

Šetnja je počela u 12 sati u parku Safeta Isovića, te nastavila kroz ulicu Koševo, kao i ulicu Maršala Tita, do Trga BiH.

Nekoliko stotina učesnika danas je prošetalo Sarajevom i poručilo da žele ljubav, slobodu i ravnopravnost.

Nakon događaja, koji je protekao bez ijednog incidenta, oglasili su se iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Njihovo saopćenje objavljujemo u cijelosti:

"Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je, u saradnji i uz pomoć kolega iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije BIH, zatim Federalne uprave policije i Uprava policije MUP-a: Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog, Srednjebosanskog, Tuzlanskog i Bosansko-podrinjskog kantona, poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi osiguranja današnjih javnih skupova: "Povorke ponosa" i "Anti-lgbt protesta", koji su održani u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom angažovan je dovoljan broj policijskih službenika, kako uniformisane, tako i kriminalističke policije na poslovima fizičkog, operativnog, KDZ i saobraćajnog osiguranja ovih događaja.

Možemo konstatovati da su, sa sigurnosnog aspekta, uspješno realizovani zadaci koji su se našli pred Upravom policije, te da su policijski službenici bili na visini zadatka.

Želimo izraziti zahvalnost svim građanima i posjetiocima Kantona Sarajevo za strpljenje i razumijevanje, s obzirom na to da je, zbog održavanja ovih javnih skupova, bio obustavljen saobraćaj u užem gradskom području.

Također, zahvalnost i čestitke izražavamo policijskim službenicima i uposlenicima svih agencija koji su uzeli učešća u realizaciji današnjih planskih aktivnosti, posebno uzimajući u obzir vremenske prilike u kojima je bilo neophodno izvršiti današnje zadatke."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije