Oglasio se i Milorad Dodik: "Namješteni sudski proces vodi direktno Bakir Izetbegović"

6
Radiosarajevo.ba
Oglasio se i Milorad Dodik: "Namješteni sudski proces vodi direktno Bakir Izetbegović"
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik stigao na Sud

U Sudu Bosne i Hercegovine danas, 9. oktobra će biti nastavljeno suđenje predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta RS-a Miloradu Dodiku i bivšem vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću.

Milorad Dodik se oglasio na svom X profilu (bivši Twitter) tvrdeći da "namješteni sudski proces vodi direktno Bakir Izetbegović preko svojih poslušnika u neustavnom Sudu BiH i sada je to otvoreno i priznao. Izjava da 'proces ide u tom smjeru da budem osuđen', i to neposredno prije ročišta, govori ko njim stvarno upravlja i da je presuda i prije početka ove farse donesena. 

U cijeloj toj priči najskandaloznije je njegovo likovanje zbog toga što je po njegovom priznanju međunarodna zajednica stala iza procesa koji su oni spakovali.

Poznati fotoreporter u akciji: Pogledajte šta je ostalo od puta Jablanica - Blidnje

Poznati fotoreporter u akciji: Pogledajte šta je ostalo od puta Jablanica - Blidnje

SDA kadar je u potpunosti privatizovao pravosuđe i na taj način pokušao da se obračuna sa svim Srbima, a predvodnik svega je Izetbegović. Godinama su pakovali lažne priće preko Mehmedagića, ubacili su opasnog kriminalca i čovjeka bez diplome da bi se na osnovu tih izmišljotina pokretali neki procesi za koje nikada nisu mogli ništa da dokažu.

Sada nam je svima Izetbegović objasnio da su uspjeli, zato što su dobili mig od međunarodne zajednice. Kako sam Izetbegović kaže "ovo naše pravosuđe je takvo, ostalo je to iz nekog komunističkog vakta da nekoga pitaju šefe, hoćemo li, nećemo li' i tu jasno govori da su oni organizovali ovu predstavu za javnost i da je on taj koji je osmislio ovu lakrdiju kako bi oslabili Republiku Srpsku i našu poziciju. Sud i Tužilaštvo nisu institucije BiH, to su američke institucije u kojima je bošnjački SDA kadar godinama provodio svoju silu i uništio sve što ima veze sa pravom i pravdom. 

Pogledajte dolazak Milorada Dodika u Sud BiH: Pristalice mu aplaudirale

Pogledajte dolazak Milorada Dodika u Sud BiH: Pristalice mu aplaudirale

Dokazali smo da je ovo politički proces. Iza njih su stali stranci, ali na našoj strani je pravda. 

Ne postoji krivično djelo, pa prema tome ne bi trebalo da bude procesa, ali postoji SDA kriminalna organizacija koja upravlja pravosuđem i ostalim institucijama."

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, v. d. direktora Službenog glasnika RS, za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije