Reakcija / Oglasio se gradonačelnik Sarajeva o koronavirusu

26. 01. 2020. u 19:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 132

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozvao je danas sve nadležne institucije da poduzmu potrebne mjere radi predostrožnosti u skladu sa standardima struke, a u vezi sa informacijama o opasnosti od koronavirusa koji se pojavio u Kini, ali i u Europi.

"Apelujem da se, pored neophodnih i hitnih mjera prevencije, vrlo odgovorno pristupi cijeloj situaciji kako bi se spriječilo eventualno širenje panike ili dezinformacija. Pozivam i medije i sve one koji javno istupaju da to rade odgovorno i na temelju relevantnih informacija", rekao je Skaka.

Ovo je autobus kineskih turista koji dolaze u Sarajevo

Mediji su objavili da grupa kineskih turista iz grad Wuhana gdje je izbila epidemija stiže u Sarajevo.

"Vjerujemo našim stručnjacima i institucijama, ali istovremeno moramo imati u vidu da su građani uznemireni i traže reakciju. Grad Sarajevo je spreman ponuditi svaku vrstu pomoći i podrške nadležnima da se poduzmu mjere prevencije i zaštite. Glavni grad Bosne i Hercegovine je turistička destinacija i to treba imati posebno u vidu kada se pristupa ovakvim situacijama", naveo je Skaka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA