Oglasio se Emir Suljagić: Očekujem da Fejzić bude uklonjen sa svog položaja

4
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Emir Suljagić: Očekujem da Fejzić bude uklonjen sa svog položaja
Foto: AA / Emir Suljagić

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica danas, 4. juna, zatražio je da Hamdija Fejzić bude uklonjen s pozicije predsjedavajućeg Upravnog odbora Memorijalnog centra. 

Kako navodi, ovo je zatražio zbog upućenih prijetnji koje je, kako je istaknuo, odmah prijavio nadležnim agencijama.

Njegovu objavu dajemo u cijelosti:

Ovo je Orbanova računica za zagorčavanje života Von der Leyen i Meloni

Ovo je Orbanova računica za zagorčavanje života Von der Leyen i Meloni

"Kao direktor Memorijalnog centra Srebrenica, smatram svojom dužnošću da obavijestim javnost o nedavnim događajima koji su narušili sigurnost i integritet naše institucije. Nedavno sam primio ozbiljne prijetnje od strane predsjednika Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica. Ove prijetnje sam odmah prijavio nadležnim agencijama, kako bi se preduzele odgovarajuće pravne mjere i osigurala zaštita Memorijalnog centra, mog tima i moja.

Također sam obavijestio Upravni odbor o ovom incidentu. Jutros su o ovome objavljeni članci u nekoliko medija. Želim da naglasim da očekujem da predsjedavajući Upravnog odbora, gospodin [Hamdija] Fejzić, bude uklonjen sa svog položaja.

Niko od mene, niti od nas, ne može očekivati da radimo u okruženju u kojem su psovke i prijetnje normalizovane. Memorijalni centar Srebrenica je nacionalna institucija prvog reda i ne može biti u rukama primitivaca. Naša misija je očuvanje sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i radimo u skladu sa zakonima i pravilima koja nas vode.

Razdor među bošnjačkim kandidatima u Srebrenici: Suljagić kritikuje Fejzića; objavljeno pismo Avdića

Razdor među bošnjačkim kandidatima u Srebrenici: Suljagić kritikuje Fejzića; objavljeno pismo Avdića

Očekujem od nadležnih institucija da sprovedu temeljnu istragu i preduzmu odgovarajuće korake kako bi se osigurala bezbjednost svih zaposlenih i zaštitila naša misija. U ovim teškim trenucima, važno je da svi ostanemo posvećeni pravdi i istini. Hvala vam na podršci i razumijevanju."

Podsjetimo, jutros su objavljene informacije iz službene zabilješke pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskim tijelima (DKPT) koja je nadležna za sigurnost Memorijalnog centra kao i direktora Suljagića. U njima se navodi kako je Fejzić - inače jedan od bošnjačkih kandidata za poziciju načelnika Općine Srebrenica - Suljagiću psovao majku i pitao ga gdje je da "dođe da ga odradi". Sve se desilo prije nekoliko sedmica, a i krajem maja je DKPT obaviješten da Fejzić nastavlja sa uvredama i pritiscima na zaposlenike Memorijalnog centra.

Inače, o razjedinjenju među bošnjačkim kandidatima za Srebrenicu čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije