Oglasio se Dragan Stevanović: Zašto još nije imenovan direktor KCUS-a?

10
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Dragan Stevanović: Zašto još nije imenovan direktor KCUS-a?
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Dragan Stevanović

Dragan Stevanović, član Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, oglasio se na svom Facebook profilu te objasnio zašto još nije službeno imenovan novi direktor ove ustanove. 

Kako je Stevanović pojasnio, među krivcima za ovu situaciju je Nediljko Rimac, ministar zdravstva u Federaciji Bosne i Hercegovine. 

"Trakavica oko imenovanja generalnog direktora KCUS se nastavlja. Portali uživaju da je razvlače u svojim objavama.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Razlog je jednostavan, kada imaš lobije u pozadini i podobnog a ne sposobnog ministra, očito bez vizije, onda se to mora dešavati.

Dakle ministre zdravlja FBiH ili postoji Vaša saglasnost da je Privremeni UO KCUS po važećim propisima imenovao generalnog direktora KCUS ili ne postoji ali onda očekujem na Zakonu zasnovane taksativne razloge.

Objava Dragana Stevanovića
Foto: Screenshot: Objava Dragana Stevanovića

U tom slučaju očekujem i Vaš zahtjev da se smijeni Privremeni UO KCUS jer je postupao nezakonito i imenuje novi. I to je sva mudrost", poručio je Nediljko Rimac.

Podsjetimo, za novog direktora KCUS-a je 28. decembra imenovan Ismet Gavrankapetanović. Ipak, da bi se ovo ozvaničilo, potrebna je saglasnost koju treba dati Rimac u roku od 30 dana.

Rok prolazi za 7 dana, a kako je očigledno iz izjave Dragana Stevanovića, do imenovanja i ove potvrde čemo još dugo čekati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije