Oglasio se Dodik u vezi dana RS

Radiosarajevo.ba
Oglasio se Dodik u vezi dana RS

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je sve građane RS-a da na "dan republike", 9. januara, dođu u Banja Luku i pokažu da je okupljanje tog datuma daleko moćnije i važnije od svih oni koji na njega nasrću i pokušavaju ga oskrnaviti, što je neprihvatljivo.

Dodik je istakao da je RS iznad današnjeg vremena i da je pokazala da može da preživi izazove koji su bili egzistencijalni za njen opstanak.

"Nismo poklekli i nećemo pokleknuti", rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci, te poručio kako će se 9. januar nastaviti slaviti.

Dodik je izrazio ponos što je bio dio dešavanja kada je stvarana RS i dodao da razumije, zna i može da svjedoči da tada nije bilo vojnih niti bili kakvih pokreta, jer 9. januara 1992. godine nije bilo oružanih sukoba.

Komentarišući inicijative bošnjačkih udruženja iz Kanade i SAD da se 9. januar ozvaniči kao početak agresije na BiH, Dodik je izjavio da se tim želi oskrnaviti taj datum koji se proslavlja kao "dan RS-a", što je neprihvatljivo, te da to ne može da preživi istorijsku verifikaciju, piše Srpskainfo

"To je jedna izmišljena floskula koja pokušava da se održi. Sa stanovišta raznih muslimanskih udruženja može da ima neki smisao, ali je sa stanovišta istine tako nešto neprihvatljivo. To govori o mržnji prema Srbima. Ja nemam nikakvu mržnju prema muslimanima", rekao je Dodik.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije