Oglasio se BH Meteo: Već oboren jučerašnji rekord, a evo kada nam stiže osvježenje

2
Radiosarajevo.ba
Oglasio se BH Meteo: Već oboren jučerašnji rekord, a evo kada nam stiže osvježenje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Turisti na Baščaršiji

BH Meteo se oglasio povodom novog obaranja temperaturnog rekorda.

Njihovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Zenica je juče postavila novi augustovski rekord, ali danas ga obara. U 16h, službena mjerna stanica izmjerila je 42,0°C i to je najviša temperatura u ovom gradu od kako se vrše mjerenja.

Zemljotres u Hrvatskoj

Zemljotres u Hrvatskoj

Inače Sarajevo se nalazi na samo 1,0C od obaranja apsolutnog rekorda starog 78. godina koji iznosi 40,0C iz avgusta 1946. godine (trenutno je 39,1°C u hladu).

Rekordi su ugroženi i sutra. Toplotni talas do vikenda, a zatim preko potrebno osvježenje", napisali su na Facebook stranici BH Meteo.

U srijedu, 14. augusta, u Bosni i Hercegovini bit će pretežno sunčano i vruće. Usljed razvoja oblačnosti u poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući na području Krajine i sjeveru Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera.

Detaljnu vremensku prognozu možete pročitati na linku OVDJE.

Zenica je juče postavila novi avgustovski rekord ali danas ga obara. U 16h, službena mjerna stanica izmjerila je 42,0°C...

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, August 13, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije