Oglasio se BH Gas i uputio poruku građanima

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

@

Alternativni plinovodi Naravno, ovakavi samovoljni i prijeteći potezi Rusije još jednom su i alarm za nadležne u BiH zašto se treba grčevito založiti da alternativni plinovodi koji su u planu, obuhvate našu zemlju i da BiH dobije mogućnost većeg izbora u opskrbi energentima. Sada je još važniji projekt južne interkonekcije koji je pokrenut uz pomoć Sjedinjenih Američkih Država.  Od autokratske države kakva je Rusija, koja na političku neposlušnost reagira i otvorenim vojnim intervencijama, kao što smo vidjeli na primjerima Ukrajine i Gruzije, zavrtanje plina je još i najblaža kazna koju može mo očekivati. 

071

Ma daj, neka zavrnu. Da konačno počnemo sa diversifikacijom energenata i da usput maknemo korumpirane prasce iz svih distribucija i plina i struje kod nas.

ja

Kakav konfuzan tekst.

Gas

Rusija u dubokoj krizi mora izvoziti plin i naftu sto bi zatvarali. Radi duduka sigurno neće.

S

Daj alternativu 3 puta skuplju, vazda smo vazali i bili.

Budimo praktični, koristimo resurse učinkovitije

Za razliku od Sarajeva kao uglavnom administrativnog centra, strategijski gledano, znatno je bitnije da plin dobiju proizvodni centri Mostar (zbog aluminija i duraluminija), Zenica (Željezo i čelik), Tuzla (razni kemijski proizvodi). U tom gospodarstvenom (ekonomskom) ali i bezbjedonosno obrambenom kontekstu, BiH treba nastojati istodobno zajedno sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom, Makedonijom, Kosovom, južnim Sandžakom i južnom CrnoGorom izgrađivati se i braniti u direktnom pogledu, čime odmah istodobno branimo evropski kontinent zajedno sa Amerikom, Ukrajinom, Rusijom i Turskom od remetilačkih utjecaja iz Tariguzije (takozvane srbije).

/ Najnovije