Oglasio se Adnan Šteta nakon imenovanja nove Vlade Kantona Sarajevo: 'Uvijek može i mora bolje!'

0
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Adnan Šteta nakon imenovanja nove Vlade Kantona Sarajevo: 'Uvijek može i mora bolje!'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Adnan Šteta

Vlada Kantona Sarajevo imenovana je na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo s ministrima iz stranaka Narod i pravda, Socijaldemokatska partija, Naša stranka i Stranka za BiH.

Iz Socijaldemokratske partije Adnan Šteta nastavlja obnašati funkciju ministra saobraćaja.

Tim povodom Šteta se oglasio na društvenim mrežama:

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

"Mandat iza nas u Ministarstvu saobraćaja donio je velike izazove i velike projekte. Donio je neke drugačije priče za drugačiju sliku Sarajeva.

Zadovoljan sam urađenim, međutim, kako često mnogim saradnicima znam reći, uvijek može i mora bolje.

Zahvalan sam na podršci koju ste mi pružili na proteklim izborima. Više od deset hiljada građanki i građana našeg kantona je dalo glas jednom ministru saobraćaja, u vremenu velikih izazova u svim sferama saobraćaja. To je velika nagrada i na to sam posebno ponosan.

Imenovana Vlada Kantona Sarajevo: Ovo su novi ministri na čelu s premijerom Nihadom Ukom

Imenovana Vlada Kantona Sarajevo: Ovo su novi ministri na čelu s premijerom Nihadom Ukom

U želji da opravdam vaše glasove i vašu podršku, prije par mjeseci vratio sam mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, kako bih mogao dati doprinos na bilo kojoj izvršnoj funkciji i kako bih nastavio isporučivati svoj rad svima vama.

Ta izvršna funkcija je od danas ponovo ministar saobraćaja našeg kantona. Nastavljamo. Ne mogu reći tamo gdje smo stali, jer u ovom Ministarstvu odavno nema stajanja.

Završit ćemo historijske projekte koje smo pokrenuli i pokrenut ćemo nove.

Tako mora biti, jer godinama su mnoge sfere saobraćaja bile zapostavljane do te mjere da skoro ništa nije funkcionisalo.

U vremenu koje dolazi ostat ću isti, nastavit ću marljivo raditi, slušat ću i čitati sve vaše prijedloge o poboljšanju prevoza i infrastrukture - kako bismo svi konačno imali stanje kakvo zaslužujemo.

Nisam ni u prošlom, neću se ni u ovom mandatu obazirati na priče onih koji bi odavno željeli da odustanem.

U narednim danima podsjetit ću sve nas o rezultatima koje smo zajedno ostvarili i novim zadaćama koje nas čekaju u ovom mandatu do konačno drugačije slike Sarajeva.

Novoj Vladi, svojim kolegicama i kolegama želim mnogo uspjeha u radu!

Drage građanke i građani Kantona Sarajevo, hvala vam na podršci, povjerenju, hvala što ste bili odlični saradnici.

Kako više volim djela od riječi, neću obećavati nemoguće, međutim, jedno vam mogu obećati - neću vas iznevjeriti.

Sretno nam", poručio je Šteta.

Danas zvanično imenovanje: Ko čini novu Vladu Kantona Sarajevo?

Danas zvanično imenovanje: Ko čini novu Vladu Kantona Sarajevo?

Podsjećamo, Skupština Kantona Sarajevo danas je sa 22 glasa "za", 10 "protiv" i dva "suzdržana" potvrdila sastav nove Vlade KS, na čijem čelu će biti Nihad Uk. Premijer i ministri, su pred zastupnicima Skupštine položili i svečanu zakletvu.  

Darja Softić Kadenić iz Naše stranke je ministrica pravde i uprave, Haris Vranić iz SDP-a BiH je ministar zdravstva, Almir Bečarević iz Stranke za BiH  ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Adnan Šteta iz SDP-a BiH je ministar saobraćaja,a Enda Pavić Pečenković iz SDP-a BiH  ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica. 
 
Također, Admir Katica iz NiP-a je ministar unutrašnjih poslova, Zlatko Mijatović iz NiP-a je ministar privrede, Naida Hota-Muminović iz NiP-a  ministrica odgoja i obrazovanja, Pavle Krstić iz NS-a  ministar  za nauku, visoko obrazovanje i mlade, Kenan Magoda iz SDP-a BiH ministar kulture i sporta, Emir Dedović iz Stranke za BiH ministar finansija, dok je Omer Osmanović iz NIP-a ministar za boračka pitanja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije