Oglasili se učenici škole Richmond Park: Čime je Keskin zaslužio ovakav tretman

Radiosarajevo.ba
Oglasili se učenici škole Richmond Park: Čime je Keskin zaslužio ovakav tretman
Foto: Nacionalni park Una / Direktor škole u sredini

Nakon hapšenja direktora bihaćke škole Richmond Park Fatiha Keskina, oglasili su se učenici ove škole.

Podsjetili su da Keskin u Bosni i Hercegovini živi 15 godina. Kako su naveli, on kao i drugi profesori škole nastoje im ponuditi više od regularnog školskog procesa dodavši:

"Biti učenik Richmond Park škola znači biti usmjeren u svom obrazovanju, biti pod stalnim nadzorom profesora, te imati punu podršku i priliku za razvoj talenata i afiniteta. Biti učenik Richmond Park škola, također znači biti učenik škola na koje se stalno pokreće medijska hajka. Ovaj put, to ipak, nije slučaj."

Priveden direktor škole u Bihaću Fatih Keskin, počelo hapšenje "gulenovaca" u BiH?

Od medija traže veći pritisak na institucije koje smatraju odgovornim za, kako su istakli, privođenje radi ispitivanja, a potom otmice i smještanja u imigracioni centar u Lukavici.

"Zahtijevamo odgovore, zahtijevamo pravdu, zahtijevamo pravnu državu koja stoji iza intelektualaca poput našeg direktora. Čime je Fatih Keskin, naš cijenjeni direktor, vrhunski pedagog, najtiša osoba u našoj školi zaslužila ovakav tretman u državi čije boje zastave brane njegovi učenici na prestižnim svjetskim takmičenjima? Čime je to zaslužila njegova porodica, prijatelji, naši roditelji i mi sami?", pitaju se učenici.

Advokat Ademović: Da, počeo je lov na "gulenovce"!

Pitaju se da li su i oni prijetnja za nacionalnu sigurnost, "mi, što zastave naše ponosno nosimo, medalje osvajamo i donosimo pozitivu u bosanskohercegovačko društvo? Zašto šutite svi, a kasnije ćete pisati o zlatu učenika Richmond Park college-a iz Kenije ili bronzi iz Amerike?

Nožica: Imamo informaciju da će BiH nelegalno izručiti Keskina Turskoj

Kako je saopšteno, ovo je njihov vapaj, vapaj profesora i roditelja, vapaj za državom, vapaj za pravdom i odgovorom na samo jedno pitanje, zašto im se po tuđem nalogu uskraćuje pravo na obrazovanje?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije