Oglasili se Refik Lendo i Lidija Bradara nakon sastanka sa Christianom Schmidtom

6
Radiosarajevo.ba
Oglasili se Refik Lendo i Lidija Bradara nakon sastanka sa Christianom Schmidtom
Foto: Facebook / Bradara i Lendo na sastanku sa Scmidtom

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt danas je, 5. aprila, održao sastanak sa rukovodstvom Federacije Bosne i Hercegovine. 

Sastanku su prisustvovali podpredsjednici Federacije BiH Igor Stojanović (SDP) i Refik Lendo (SDA), kao i predsjednica FBiH Lidija Bradara.

Nakon susreta sa visokim predstavnikom u našoj državi, oglasio se potpredsjednik FBiH Refik Lendo, koji je istekao da su tokom sastanka govorili o okončanju procesa formiranja novog saziva vlade Federacije.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

"Tokom sastanka sam ponovio činjenicu da je neophodno taj proces voditi isključivo u okviru Ustava FBiH i na osnovu rezultata Općih izbora.

Vrijedi naglasiti da je visoki predstavnik Christian Schmidt iskazao očekivanje da će predstavnici stranaka koje su delegirale predsjednika/potpredsjednike FBiH i izabrano rukovodstvo FBiH što prije sjesti za pregovarački sto i postići dogovor o uspostavi Vlade FBiH", kazao je Lendo na svom zvaničnom Facebook profilu.

𝐑𝐮𝐤𝐨𝐯𝐨𝐝𝐬𝐭𝐯𝐨 𝐅𝐞𝐝𝐞𝐫𝐚𝐜𝐢𝐣𝐞 𝐁𝐨𝐬𝐧𝐞 𝐢 𝐇𝐞𝐫𝐜𝐞𝐠𝐨𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐚𝐬𝐭𝐚𝐥𝐨 𝐬𝐞 𝐝𝐚𝐧𝐚𝐬 𝐬𝐚 𝐕𝐢𝐬𝐨𝐤𝐢𝐦 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐚𝐯𝐧𝐢𝐤𝐨𝐦 𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧𝐨𝐦 𝐒𝐜𝐡𝐦𝐢𝐝𝐭𝐨𝐦. ❗Na...

Posted by Refik Lendo on Wednesday, April 5, 2023

Pored Lende, oglasila se i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara koja je na svom Facebook profilu poručila poruku nakon sastanka sa Christianom Schmidtom.

"Sastanak sa visokim predstavnikom: I gospodin Schmidt je pozvao na dogovor oko imenovanja Vlade FBiH", poručila je uz prateću fotografiju sa sastanka. 

Sastanak sa visokim predstavnikom; I gospodin Schmidt je pozvao na dogovor oko imenovanja Vlade FBiH #fbih #OHR

Posted by Lidija Bradara on Wednesday, April 5, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije