Oglasili se iz Vlade KS o saradnji sa sarajevskom policijom

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Vlade KS o saradnji sa sarajevskom policijom
FOTO: Arhiv / Vlada KS

U svjetlu napora koji se u posljednje tri godine kontinuirano ulažu na rasvjetljavanju ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, Vlada Kantona Sarajevo donosi sljedeći zaključak:

"Vlada KS daje posebnu podršku radu Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije KS u borbi protiv kriminaliteta i osiguranju stabilnog javnog reda, mira i sigurnosti građana na području Kantona Sarajevo, a naročito u istrazi predmeta ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, mučki likvidiranih na dužnosti, 26. oktobra 2018. godine.

Vlada je u kontinuitetu i bezrezervno opredijeljena ka podršci i jačanju svih kapaciteta policijskih službenika u njihovoj borbi sa svim oblicima kriminala, u cilju potpune zaštite sigurnosti građana i njihove imovine", navodi se u saopćenju Vlade KS. 

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Podsjećamo, Nusret Selimović, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obratio se danas javnosti povodom novih informacija o slučaju ubica dvojice policajaca - Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

"Povodom iscrpljujućeg i komplesnog rada, radeći u saradnji sa Kantonalni tužiteljem Tužilaštva Kantona Sarajevo 5. novembra podnesena je krivična prijava protiv više osoba, prema kojim se prema prikupljenim dokazima mogu dovesti u vezu sa izvršnjem krivičnog djela ubistva 2018. godine naših kolega Adisa Šehovića i Davora Vujinovića", kazao je Selimović.

Istakao je da u ovom trenutku ne može govoriti o identitetu osoba u cilju zaštite interesa istrage. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije