Oglasili se iz Otvorene mreže nakon privođenja predsjednika Almira Čehajića Batka

2
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Otvorene mreže nakon privođenja predsjednika Almira Čehajića Batka
Foto: Arhiv / Almir Čehajić Batko

Nakon što je objavljena informacija da su pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), jutros u Sarajevu priveli Almira Čehajića Batku, poznatog humanistu, te radijskog i televizijskog voditelja, oglasili su se iz Radio "Otvorene mreže".

Njihovu objavu na društvenoj mreži Facebook prenosimo u cijelosti:

"Nakon što se u pojedinim bh. medijima pojavila informacija da je predsjednika nevladine organizacije“Otvorena mreža“ Almira Čehajića Batka uhapsila SIPA, Čehajić je potvrdio da su u ranim jutarnjim satima pripadnici SIPA-e izuzeli određenu dokumentaciju iz službenih prostorija. Kako je naveo, radi o se prijavi pacijenata koji su u programu „Otvorene mreže“ za kadeverične transplantacije. Istakao je kako je siguran da će se sve završiti pozitivno, kako za organizaciju, tako i za sve pacijente".

Podsjetimo, Almir Čehajić Batko je priveden, navodno, zbog finansijskih malverzacija.

U toku je pretres njegove imovine kao i službenih prostorija, saznaje naš portal.

"U toku je akcija "Network" i pretresi na četiri lokacije u Sarajevu. Uhapšena je jedna osoba zbog krivičnog djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i pranje novca", kazao je Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e, za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije