I Batko je na protestima u Sarajevu: Djecu nam vežu za radijator, a oni uživaju

E. H.
I Batko je na protestima u Sarajevu: Djecu nam vežu za radijator, a oni uživaju
PrtScr / Almir Čehajić

U Sarajevu se danas, ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine održavaju protesti zbog stanja u Zavodu Pazarić.

Podsjećamo, Sabina Ćudić, zastupnica u Federalnom parlamentu, jučer je javnosti obznanila šokantne fotografije i snimke na kojima se vidi kako su maleni štićenici Zavoda u Pazariću zavezani kaiševima za radijatore, čaršafima su im zavezane ruke. Oni jauču. Pritom je Ćudić objavila i kako djeca primaju lijekove za odrasle...

Protesti su spontano počeli već jučer, a nastavljeni su danas (osim u Sarajevu i u Mostaru), a među okupljenima je poznati televizijski, radijski voditelj i filmski glumac, ali i humanista Almir Čehajić Batko koji je govorio za portal Radiosarajevo.ba.

"Nisam odlučio da dođem ovdje, ja sam ovdje. Veoma je tužno da imamo fašizam na djelu, ali pravi pravcati fašizam. Nevjerovatno je da djecu s poteškoćama u razvoju vežu u toku noći za radijator, a ovi likovi koji imaju stvarne posebne potrebe uživaju bolje nego bilo gdje na svijetu", kaže Batko, pa nastavlja:

"Nemam ništa protiv nikoga, ali formiranje vlasti znači ovo - samo pogledajte background priča iza ljudi koji su to dogovorili. Ostavili su iza sebe beznađe, smrt, ubijanja, logore, djecu koja nam odlaze..."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije