Oglasili se iz Općine Stari Grad o jučerašnjoj akciji SIPA-e

1
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Općine Stari Grad o jučerašnjoj akciji SIPA-e
Foto: Starigrad.ba / Općina Stari Grad

Općina Stari Grad Sarajevo demantovala je u današnjem saopćenju za medije navode da su u njenim prostorijama izvršeni pretresi, te obavijestila javnost da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu – SIPA u Općinu Stari Grad Sarajevo došli jučer u jutarnjim satima i izvršili uvid i izuzimanje dokumentacije jednog predmeta.

"Općina Stari Grad Sarajevo radi objektivnog informisanja javnosti i sprečavanja širenja neistina kojim se narušava ugled ovog organa, a prvenstveno općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića obavještava javnost da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu – SIPA u Općinu Stari Grad Sarajevo došli jučer u jutarnjim satima i izvršili uvid i izuzimanje dokumentacije jednog predmeta.

Nadležne službe Općine Stari Grad Sarajevo odmah su se stavile na raspolaganje pripadnicima SIPA-e i dostavile sve traženo, te zajedno s njima prošli kroz određenu dokumentaciju i dali pojašnjenja.

SIPA u Sarajevu oduzima dokumentaciju: Razlog je zloupotreba položaja

SIPA u Sarajevu oduzima dokumentaciju: Razlog je zloupotreba položaja

U cilju istrage ne možemo iznositi više informacija o konkretnom predmetu, ali naglašavamo da Općina Stari Grad Sarajevo i općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić stoje na raspolaganju svim istražnim organima po pitanju uvida i izuzimanja svih predmeta za koje je izražena bilo kakva sumnja u zakonitost, te se stavljaju na raspolaganje za svaku vrstu odgovora, pojašnjenja i saradnje", navedeno je u saopćenju.

Iz ove općine su istakli kako je "potpuno netačno da se radi o dokumentaciji vezanoj za izborni proces, kao ni dokumentaciji u konkretnim predmetima kao što je vlasništvo nad zemljištem u ulici Dženetića čikma.

Što se tiče navoda o malverzacijama prilikom prodaje državnog zemljišta, ističemo da Općina Stari Grad Sarajevo svaku prodaju vrši u skladu sa utvrđenim zakonskim propisima, putem javnog konkursa i licitacije na koji je prethodno data saglasnost Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo i pozitivno mišljenje Općinskog pravobranioca. Ukoliko bilo ko izrazi sumnju u način prodaje, ima pravo na uvid u dokumentaciju i provjeru svega navedenog".

Općina Stari Grad Sarajevo je pozvala nadležne organe da što prije provedu započeti postupak i utvrde sve okolnosti, te poduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi se razjasnile sve okolnosti vezane za predmetni postupak i javnost bila upoznata sa istim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije