Oglasili se iz Majčina sela: Neistinito je pripisivati nam da smo "žarište" zaraze

Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Majčina sela: Neistinito je pripisivati nam da smo "žarište" zaraze
Foto: Medjugorje-info.com / Majčino selo

Saopćenjem za javnost oglasili su se iz Majčina sela iz Međugorja. Kako navode, uvažavajući opravdano zanimanje javnost i poštujući novinarsku potrebu za izvještavanjem, a u nemogućnosti da svima odgovore obraćaju se na ovaj način.

"Vezano za pojavu virusa u općini Čitluk, u nekoliko posljednjih dana Majčino selo se počelo neočekivano i neopravdano spominjati u javnosti i medijima u kontekstu i s naglascima koji bi mogli iskriviti stvarno stanje i zasjeniti činjenice. Naime, istina je da su se tri djelatnice Majčina sela, inače časne sestre, pokazale pozitivne na virusnom testiranju. Do tog testiranja, uz sve preuzete mjere opreza i zaštite, zadnjih deset dana, ustanovi nitko od djelatnika niti od štićenika nije imao simptome koji bi ukazivali na moguću zarazu. Stoga je neopravdano i neistinito pripisivati Selu da je 'žarište ili izvorište' zaraze, navodi se u saopćenju, kojeg potpisuje fra Dragan Ružić, direktor. 

Nakon što su saznali za spomenute rezultate testiranja, po preporuci iz kantonalnog  Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite odmah su, kako kažu, obavijestili općinsku epidemiološku službu te je mjerodavni epidemiolog odredio mjeru izolacije za cijelu Ustanovu.

"Istoj službi poslali smo popis djelatnika i štićenika koji su bili u kontaktu s testiranim djelatnicama. Stupili smo u vezu s Domom zdravlja u Čitluku kao i s Općinskom sanitarnom službom. Svi Centri za socijalni rad koji su nam povjerili štićenike uredno su obaviješteni o novonastalim prilikama kao i o stanju štićenika. U iščekivanju smo daljnjih uputa i preporuka nadležnih tijela", navodi se u saopćenju. 

Imajući u vidu posebno poslanje ove Ustanove kao i dobrobit štićenika, koja, kako kažu, mora svima biti na prvom mjestu, sve mole za razumijevanje i posebnu osjećajnost.

"Štićenici, iako se nalaze u ovoj Ustanovu, zaslužuju poštovanje i imaju pravo na dostojanstvo. Stoga svi smo u ovoj (ne)prilici pozvani odgovorno djelovati i svojim postupcima pomoći da se nadiđu nastale poteškoće. Svima koji su nam u ovom vremenu iskazali potporu i spremnost za pomoć, od srca hvala. Posebna hvala našim odgojiteljicama koje su spremno prihvatile četrnaestodnevnu danonoćnu službu i ostale sa štićenicima. Našim djelatnicama želimo brz i uspješan oporavak!", zaključuje fra Dragan Ružić. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije