Oglasili se iz kompanije MonetizeAd: Objavljeni tekst je senzacionalistički i bez konkretnih dokaza

3
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz kompanije MonetizeAd: Objavljeni tekst je senzacionalistički i bez konkretnih dokaza
Foto: Index.hr / Reakcija iz kompanije MonetizeAd na tekst

Iz kompanije MonetizeAd reagirali su nakon što se u medijima pojavila informacija da se nekoliko godina odvija se jedna od najvećih online prevara na Balkanu, koja se tiče prodaje čajeva i raznih preparata na internetu.

Radi se o proizvodima poput čajeva GoSlim, Parazol, HyperTea, koje prodaje bosanskohercegovačka kompanije Limited Charm.

Navodno iza ove tvrtke stoji kompanija MonetizeAd, čiji su osnivači i vlasnici poduzetnici Ajdin Brković i Mersad Vejzović.

Skupština Srbije izglasala novu Vladu: Pogledajte ko je novi premijer - Dodik oduševljen izborom

Skupština Srbije izglasala novu Vladu: Pogledajte ko je novi premijer - Dodik oduševljen izborom

Njihov demantij prenosimo u cijelosti, bez korekcija:

U ime MonetizeAda, želimo dodatno naglasiti da su optužbe o povezanosti naše tvrtke s neetičkim praksama, iznesene u članku na Index.hr, neosnovane i netočne. Unatoč tvrdnjama o dokazanom lažnom oglašavanju, članak ne sadrži izravne dokaze koji bi podržali takve ozbiljne optužbe. Naslov članka i iznesene tvrdnje ne odražavaju stvarno stanje.

Također, članak spominje “pompezne” certifikate na web stranici Limited Charm, no važno je istaknuti da ovi certifikati nisu postavljeni da bi dokazali učinkovitost proizvoda, već da potvrde regularnost proizvodnog procesa. Svaki zainteresirani mogao se uvjeriti u to posjetom stranici Limited Charm.

Mišljenje dr. sc. Livije Puljak, koje je autor članka interpretirao na način koji sugerira obmanu od strane Limited Charm, ne podržava ozbiljnu optužbu o prevari iz naslova članka.

Članak također navodi inspekcijski nadzor koji je navodno zabranio reklamiranje. Međutim, takav zaključak inspekcijskog nadzora nikada nije donešen, što ukazuje na nedovoljno istraživanje od strane novinara.

Što se tiče navoda o nevladinoj organizaciji Raskrinkavanje, njihovo izvještavanje nije rezultiralo uklanjanjem bilo koje stranice s interneta, što dodatno potvrđuje da su navodi u članku senzacionalistički i bez konkretnih dokaza.

Interni akti MonetizeAd-a jasno definiraju uvjete poslovanja i pravila ponašanja naših zaposlenika, uključujući radnike call centra, gdje postoji izričita obaveza davanja točnih informacija o proizvodima. Mi smo posvećeni transparentnosti i etičkom poslovanju, te aktivno radimo na suzbijanju i prijavljivanju bilo kakvih oblika neetičnog oglašavanja.

Na kraju, želimo jasno razdvojiti optužbe o krađi identiteta i mreži lažnih stranica od MonetizeAd-a. Naša kompanija nije vlasnik tih stranica i odlučno se ograđujemo od bilo kakvih neetičkih praksi povezanih s njima", podvukli su iz kompanije MonetizeAd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije