Oglasili se iz Američke ambasade o potezu Milorada Dodika: Ovo je smišljeni udar na državu

8
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Američke ambasade o potezu Milorada Dodika: Ovo je smišljeni udar na državu
Foto: Radiosarajevo.ba / Američka ambasada o Dodikovom potezu

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik potpisao je Ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS.

"Predsjednik RS, na osnovu člana 80. stav 1. tačka 4. Ustava RS potpisao je Ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS, koji je Narodna skupština RS usvojila na Sedmoj posebnoj sjednici, održanoj 21. juna 2023. godine", saopšteno je iz Kabineta predsjednika RS.

To znači da, kako je i ranije najavljeno, Dodikovim potpisom Službeni glasnik RS neće objavljivati odluke visokog predstavnika.

Mijatović o Josipu Brozu Titu: Druže predsjedniče, dok sam živ slavit ću tebe i tvoj 'režim'

Mijatović o Josipu Brozu Titu: Druže predsjedniče, dok sam živ slavit ću tebe i tvoj 'režim'

Ovo antidejtonsko djelovanje i udar na državu Bosnu i Hercegovinu komentirali su danas i iz Američke ambasade u Bosni i Hercegovini: 

"Odluka predsjednika Republike Srpske da potpiše izmjene i dopune Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS-a, koje je visoki predstavnik poništio 1. jula, protuustavna je i predstavlja smišljeni udar na Daytonski mirovni sporazum, Ustavni poredak Bosne i Hercegovine i država BiH.

Sjedinjene Američke Države podržavaju suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine i nastavit će smatrati pojedince uključene u antidejtonsko ponašanje odgovornima za svoje postupke."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije