Oglasili se iz Ambasade Velike Britanije nakon proslave rođendana Kralja Charlesa III u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz Ambasade Velike Britanije nakon proslave rođendana Kralja Charlesa III u BiH
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Proslava rođendana kralja Charlesa III

Ponosni smo što u društvu velikog broja prijatelja iz cijele Bosne i Hercegovine u utorak navečer, 11. juna, proslavili rođendan Njegovog veličanstva kralja Charlesa III, naveli su iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.

"Bila je to prilika da predstavimo najbolje što Britanija ima za ponuditi, slavimo rad Njegovog veličanstva i zahvalimo našim prijateljima i partnerima u Bosni i Hercegovini", dodali su.

Ovogodišnja proslava bila je usmjerena na izvrsnost Ujedinjenog Kraljevstva na polju kulture i visoko-tehnološke kreativne industrije koja nam nudi priliku da vidimo stvari drugačije.

Aleksandar Hemon: O knjizi 'Bejturan i ruža', LGBTQI zajednici, Sarajevu i FK Željezničar

Aleksandar Hemon: O knjizi 'Bejturan i ruža', LGBTQI zajednici, Sarajevu i FK Željezničar

„Godišnja proslava kraljevog rođendana je jedan od najvažnijih događaja za ambasadu i naglašava sve urađeno tokom godine. To je prilika da pokažemo najbolje što Britanija ima za ponuditi, da slavimo rad Kralja Charlesa III i da zahvalimo našim prijateljima i partnerima ovdje u Bosni i Hercegovini na svemu što radimo zajedno kako bi izgradili bolju budućnost za sve.

Ove godine smo se fokusirali na izvrsnost Ujedinjenog Kraljevstva u polju kulture i hi-tech kreativne industrije. Od filmske industrije do muzičke produkcije, pa online igrica – Ujedinjeno Kraljevstvo je predvodnik. Ovdje, u Bosni i Hercegovini, Ambasada i British Council povezuju stručnost iz Ujedinjenog Kraljevstva sa lokalnim partnerima, kompanijama i pojedincima.

U Sarajevu proslavljen rođendan kralja Charlesa III: Pogledajte ko je sve došao

U Sarajevu proslavljen rođendan kralja Charlesa III: Pogledajte ko je sve došao

Drago mi je što je sa nama večeras veliki broj naših Chevening stipendista, od kojih mnogi rade na polju umjetnosti i kulture, što je sama srž svakog društva. A to mi znamo i slavimo u Ujedinjenom Kraljevstvu stalno, jer, naša snaga je u našim različitostima.

Nadam se da su naši gosti uživali u muzici koju je izveo naš vojni gajdaš i vojni bend, koje su građani Sarajeva imali priliku vidjeti i čuti u gradu jučer. Hvala našim partnerima i sponzorima što su podržali ovaj događaj i svim našim bh. prijateljima što su se pridružili našoj proslavi,” istakao je ambasador Julian Reilly u obraćanju prisutnim medijima.

Pored brojnih zvanica iz Bosne i Hercegovine, ovogodišnjoj proslavi prisustvovao je i specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan, lord Stuart Peach.

Gostima su se predstavili britanski vojni gajdaš major Alan Thomson i vojni bend The Band of the Royal Regiment of Scotland, koji su u ponedeljak, 10, juna, održali odličan koncert za građane Sarajeva, u sklopu Dana Britanije koje organizuje Općina Stari Grad.

"Ni ove godine nismo propustili druženje sa najmlađim te smo zajedno sa muzičarima posjetili Dom za djecu bez roditeljskog staranja i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“ i zabavili se uz igru i muziku. Veliku zahvalnost izražavamo britanskim investitorima i distributerima britanskih pića, koji su podržali ovogodišnju proslavu i doprinijeli da naši gosti uživaju u proslavi", naveli su iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.

Kako je bilo na svečanosti pogledajte u galeriji portala Radisoarajevo.ba: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije