Oglasila se zvornička policija nakon hapšenja povratnika Mirsada Omerovića u Srebrenici

Radiosarajevo.ba
Oglasila se zvornička policija nakon hapšenja povratnika Mirsada Omerovića u Srebrenici
FOTO: Facebook / Mirsad Omerović

Policijska uprava Zvornik oglasila se povodom hapšenja povratnika iz Srebrenice Mirsada Omerovića.  

Kako su naveli, "u Srebrenici je lice lišeno slobode zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti".

"Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica su 12. jula 2023. godine oko 22:35 sati lišili slobode lice M. O. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Suljagić: "Dobijamo poruke prijetnji, negiranja žrtava, provokacija i slavljenja raznih zločinaca"

Suljagić: "Dobijamo poruke prijetnji, negiranja žrtava, provokacija i slavljenja raznih zločinaca"

Navedenog dana oko 14:30 sati, policijski službenici PS Srebrenica su postupili po prijavi da je na profilu društvene mreže lica M. O. objavljena prijetnja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica", saopćili su iz PU Zvornik.

Podsjetimo, Mirsada Omerovića, povratnika iz Srebrenice, priveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS zbog negodovanja koje je izrazio povodom koncerta ispred crkve na godišnjicu genocida u Srebrenici, 11. jula.

Njegova supruga, Adisa Omerović, objavila je na Facebooku kako njena porodica prolazi agoniju, jednu od težih koje su doživjeli otkako su se vratili u Potočare.

"Moj suprug je priveden od strane policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova RS i do trenutka objave ovog statusa, ja nemam informacije šta se s njim dešava. Nakon objave jednog od portala u kojem se na najgnusniji način dovodi u kontekst moj suprug, naslućujem da je povod privođenja negodovanje koje smo izrazili povodom sramnog koncerta ispred crkve", navodi Omerović na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije