Inspekcija nakon racije na Ilidži: Šta sve poznati restoran nije prijavio

3
Radiosarajevo.ba
Inspekcija nakon racije na Ilidži: Šta sve poznati restoran nije prijavio
Foto: Printscreen / Hoteli Bosna

Nakon velike akcije na Ilidži, kada su kasno sinoć policija i inspekcija ušli u restoran Bosna na Ilidži, objekat je zapečaćen, a izrečena je kazna vlasniku.

Tim povodom danas se oglasila i Porezna uprava FBiH.

"Inspektori Porezne uprave Federacije BiH- Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo su dana 20. februara 2021.godine u večernjim satima, u saradnji sa inspektorima Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, uz asistenciju policije MUP-a Kantona Sarajevo, izvršili su inspekcijski nadzor zakonitosti poslovanja poreznog obveznika UR Gostionica sa pružanjem usluga smještaja „Bosna“ na Ilidži ul. Butmirska cesta br. 8. svako iz okvira svoje nadležnosti.

U toku inspekcijskog nadzora, inspektori Porezne uprave Federacije BiH utvrdili su da kontrolisani porezni obveznik posluje nezakonito", navedeno je u saopćenju.

Istakli su i šta su sve utvrdili u momentu nadzora.

"Porezni obveznik je u momentu nadzora:

-angžirao 4 neprijavljena radnika, što je predstavljalo osnov za pečaćenje objekta i izdavanje prekršajnog naloga po Zakonu o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa sa novčanom kaznom od 2.000 KM.

-prekršio odredbe Zakona o fiskalnim sistemima, što je predstavljalo osnov za izdavanje prekršajnog naloga po istom Zakonu sa novčanom kaznom od 3.000 KM, i

-nije prijavio držanje žive muzike, što je predstavljalo osnov za izdavanje prekršajnog naloga po istom Zakonu o komunalnim taksama sa novčanom kaznom od 200 KM.

Navedenom poreznom obvezniku izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 5.200 KM", istakli su iz Porezne uprave FBiH.

Dodali su da se "inspekcijski nadzor kod navedenog poreznog obveznika nastavlja u segmentu ispitivanja i utvrđivanja tačne porezne obaveze poreznog obveznika".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije