Oglasila se Federalna inspekcija nakon hapšenja: Ovo su teški trenuci

2
Radiosarajevo.ba
Oglasila se Federalna inspekcija nakon hapšenja: Ovo su teški trenuci
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Akcija Kolonija

Tri uhapšena inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove i vlasnik jedne trgovinske radnje predati su jutros u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Oni su osumnjičeni za koruptivna krivična djela.

Bit će zadržani 24 sata i nakon što ih u tom zakonskom roku ispita postupajuci tužilac, odlučit će o daljnjim mjerama.

U međuvremenu se oglasila i FUIP čije saopćenje prenosimo u cijelosti.

"U sjedištu Federalne uprave za inspekcijske poslove tokom jučerašnjeg dana (2.6.2021. godine), po naredbi nadležnih pravosudnih organa, izvršene su službene radnje od strane pripadnika Federalne uprave policije u okviru kojih je obavljen pretres službenih prostorija koje koriste lica koja su predmet istrage.

Iako su ovo teški trenuci za Federalnu upravu za inspekcijske poslove, ovaj organ bezuvjetno i permanentno podržava rad i aktivnosti svih pravosudnih i policijskih organa u BiH, i čvrsto smo uvjereni da će predmetne aktivnosti dovesti do jačanja povjerenja u institucije sistema, osnažiti sve inspekcijske organe, unijeti dodatni oprez i pojačati odgovornost i profesionalnost prilikom vršenja službenih radnji svih inspekcijskih službenika na području Federacije Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije