Oglasila se ATV povodom sankcija Vlade SAD

4
Radiosarajevo.ba
Oglasila se ATV povodom sankcija Vlade SAD
Print Screen / ATC o sankcijama SAD i Miloradu Dodiku

Alternativna televizija Banja Luka (ATV) danas je uvrštena na listu sankcija Vlade SAD. 

Tim, povodom oglasili su se saopćenjem za javnost, koje prenosimo u cijelosti:

"Menadžment i uređivački kolegijum ATV-a oštro osuđuju sankcije Ministarstva finansija SAD i ocjenjuju ih kao napad na medijske slobode, slobodu izvještavanja i demokratiju - u kojoj se podrazumijeva da mediji izvještavaju slobodno, nepristrasno i objektivno. Baš onu demokratiju koju, navodno, čuvaju od izvještavanja ATV-a.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Sankcije gledamo kao priznanje za naš dosadašnji rad, učinkovitost, ali i kao obavezu da moramo pokazati da se istina ne može cenzurisati.

Besmislene navode o povezanosti sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom oštro i odlučno odbacujemo. Iznenađeni smo ovakvom odlukom i smatramo izričito neozbiljnim za jednu veliku državu da insinuacije pojedinaca o povezanosti naše medijske kuće i političara uzmu kao kredibilan izvor.

Jedina istina je – svaki medij odgovara jedino i isključivo gledaocima i čitaocima, uz poštovanje svih novinarskih i drugih načela. ATV će nastaviti kao i do sada, najbolje što umije i zna, kao i svih 25 godina do sada", navodi se u saopćenju ATV-a.

Podsjetimo, na proširenoj američkoj listi sankcija, osim Milorada Dodika, nalazi se i njegov savjetnik Milan Tegeltija, a Amerikanci su na 'Crnu listu' stavili i njegovu suprugu Tijanu, kao i predsjednika PDA stranke Mirsada Kukića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije