Crnogorac i Srbijanac protjerani iz BiH zbog veza s kriminalnim klanovima

Radiosarajevo.ba
Crnogorac i Srbijanac protjerani iz BiH zbog veza s kriminalnim klanovima
Arhiv / Ilustracija
Služba za poslove sa strancima protjerala sa teritorije BiH dva sigurnosno interesantna lica.

Kako je saopćeno, u utorak 17. aprila, Interventni tim Službe za poslove sa strancima preuzeo je lica M.G, državljana Crne Gore, i D.Č, državljana Republike Srbije, koji su nakon odsluženja zatvorske kazne pušteni iz KPZ Zenica. Nad navedenim licima je proveden postupak u skladu s Zakonom o strancima, te im je izrečena mjera protjerivanja i zabrana ulaska u BiH u periodu od pet  godina.

Imenovani su prethodno osuđeni po presudi Općinskog suda Sarajevo zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materijala u vezi sa krivičnim djelom pranja novca.

Kako se radi o licima koji se dovode u vezu sa kriminalnim klanovima u Srbiji i Crnoj Gori, preduzete su sve neophodne mjere i radnje u cilju njihovog sigurnog udaljenja iz Bosne i Hercegovine, nakon čega su predati nadležnim organima Republike Srbije odnosno Crne Gore.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije