Održano ročište u slučaju Džena Gadžun: Potresno svjedočenje oca Murisa

0
Radiosarajevo.ba
Održano ročište u slučaju Džena Gadžun: Potresno svjedočenje oca Murisa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Džena Gadžun, okupljanje porodice ispred Kantonalog suda u Sarajevu

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas, 22. februara, nastavljeno je ročište u slučaju Džena Gadžun. Na prethodnom ročištu, ocu preminule djevojčice Murisu Gadžunu je tokom svjedočenja pozlilo, pa je hitno prevezen na KUM.

Nastavljeno je ispitivanje Murisa Gadžuna koje je prekinuto prethodni put, a pitanja su većinom bila vezana za period operacija, zdravstveno stanje djevojčice, prepiske s optuženom Ninom Jovanović.

Na većinu pitanja Muris Gadžun je govorio kako se ne sjeća, a na pitanje advokata drugooptužene Nine Jovanović, Damira Koldže, čega se tačno može sjetiti, Muris je odgovorio: "Mogu se sjetiti da mi je dijete pod zemljom."

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Naredno ročište u ovom predmetu je zakazano za sljedeći četvrtak 29. februara, a za svjedoka je pozvan Benjamin Bejtović, vlasnik poliklinike Bejtović u kojoj je djevojčica Džena operirana, a nedugo zatim preminula na KCUS-u, javlja TVSA.

Podsjećamo, optuženi u ovom predmetu su troje ljekara Suad Rožajac, Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, protiv kojih se vodi postupak zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.

Džena Gadžun preminula je 14. novembra 2021. godine u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, šest dana nakon što su ljekari optuženi za njenu smrt, u stomatološkoj ordinaciji Dr. Bejtović obavljali "rutinsku" operaciju očnog kapka, tokom koje je došlo do komplikacija i srčanog zastoja, te pada u komu djevojčice, iz koje se nikad nije probudila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije