Održana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo: Ovo su najvažnije usvojene odluke

0
Radiosarajevo.ba
Održana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo: Ovo su najvažnije usvojene odluke
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Skupštine KS

Na nastavku četvrte sjednice, Skupština Kantona Sarajevo usvojila je danas Finansijski plan Javne ustanove "Služba za zapošljavanje KS" za 2023. godinu, sa Odlukom o izvršavanju Plana. Finansijski plan iznosi 71.533.824 KM, od čega je oko 37,5 miliona KM planirano za aktivne mjere zapošljavanja.

Skupština je donijela i Odluku o postojanju javnog interesa za osnivanje Javne ustanove Osnovna škola 'Rosulje' Vogošća, a zbog stalnog porasta broja djece predškolskog uzrasta, kao i osnovaca na području ove općine u posljednjih 12 godina, te prekapacitiranosti OŠ 'Zahid Baručija' i OŠ 'Mirsad Prnjavorac' koje ti učenici pohađaju.

Data je i saglasnost za osnivanje privatne srednje škole pod nazivom - Privatna međunarodna gimnazija QSI International School of Sarajevo – QSI Međunarodna kvalitetna škola Sarajevo. Riječ je o školi gimnazijskog, četverogodišnjeg tipa, koja će pratiti QSI nastavni plan i program koji će pripremati učenike za koledže i univerzitete.

Savršeno mjesto za bijeg od vrućina: Javorov Do privukao brojne građane

Savršeno mjesto za bijeg od vrućina: Javorov Do privukao brojne građane

Na današnjoj sjednici data je i saglasnost na prijedlog Ugovora o zakupu poslovnog prostora Poslovne zgrade KJP Centar "Skenderija" d.o.o. Sarajevo, između Ministarstva saobraćaja KS i Centra "Skenderija", za potrebe uspostave Centra za upravljanje saobraćajem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije