Nihad Uk izložio svoj ekspoze zastupnicima Skupštine KS: Poslao poruku građanima, ali i opoziciji

6
Radiosarajevo.ba
Nihad Uk izložio svoj ekspoze zastupnicima Skupštine KS: Poslao poruku građanima, ali i opoziciji
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nihad Uk

Nihad Uk, mandatar za formiranje Vlade Kantona Sarajevo, danas je na Petoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, izložio svoj ekspoze.

Poručio je da bi ugled političara i političarki trebao biti proporcionalan ugledu onoga što predstavljamo.

"Ne smijemo nikad zaboraviti da svi mi ovdje zajedno predstavljamo Sarajevo, grad simbol. Simbol stradanja, ali i otpora, otvorenosti, simbol sporta i umjetnosti, simbol dobrog humora i hrane, komšiluka i gostoprimstva. Pored toga što smo simbol, moramo biti i stvarnost svega ovoga na šta smo ponosni.

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Naš zajednički zadatak je da ovoj sali, a na taj način i našem Kantonu, vratimo dignitet koji je u proteklim godinama nerijetko izostajao. Mi ne dolazimo iz iste političke porodice, ali želim da vjerujem i radit ću na tome da nam zajednička misija bude da ovaj grad i ovaj kanton zaista budu centar Bosne i Hercegovine, centar svega što je dobro.

Na ovome baziram svoj lični i profesionalni put", kazao je Uk u svom obraćanju.

Pozvao je sve sve političare u KS da zajedno budu "na visini zadatka koji nam je povjeren, u tome ću vam uvijek biti prijatelj i partner".

"Dugo sam razmišljao o preuzimanju ove funkcije. Kao najmlađi mandatar za premijera Kantona Sarajevo osjećam dodatnu odgovornost pred građanima i građankama kantona, ali i prema mladima iz cijele Bosne i Hercegovini. Svojim predanim angažmanom želim ih potaknuti da učestvuju u procesima, preuzimaju odgovornost i kreiraju našu zajedničku budućnost.

Mi Bosanci i Hercegovci smo navikli da je vrlo malo perioda u našoj historiji bilo bez brige i srkleta. Tako je i danas. Naša država, društvo, naš kanton nalazi se u izazovnom periodu uzrokovanom globalnom privrednom i energetskom krizom, odlaskom mladih i obrazovanih ljudi kao i očitoj političkoj polarizaciji. Nada i vjera u bolje sutra postale su rijetkost. Vratimo ih zajedničkim radom", rekao je Uk.

Zatim je predstavio planove ministarstava u Vladi KS, a kompletan ekspoze možete pročitati na OVOM linku. 

Nihad Uk
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Nihad Uk

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije