Održana prva sjednica Vlade RS, poznato ko su novi potpredsjednici

0
AA
Održana prva sjednica Vlade RS, poznato ko su novi potpredsjednici
FOTO: AA / Održana prva sjednica Vlade RS

Vlada bosanskohercegovačkog entiteta RS održala je danas u Banjoj Luci prvu sjednicu, na kojoj je za potpredsjednike Vlade izabrala ministra zdravlja i socijalne zaštite Alena Šeranića i ministra pravde Miloša Bukejlovića.

"Na današnjoj sjednici, Vlada je imenovala Dalibora Panića, pravnika, za generalnog sekretara Vlade RS", saopćeno je iz Vlade RS-a.

Donesena su i rješenja o imenovanju radnih tijela Vlade RS (odbori Vlade), te Kadrovske komisije koju čine: predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković, ministar finansija Zora Vidović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Novi skandal u Vladi RS: Još jedan ministar (SNSD) prešutio saobraćajnu sa smrtnim ishodom?!

Novi skandal u Vladi RS: Još jedan ministar (SNSD) prešutio saobraćajnu sa smrtnim ishodom?!

Prije početka 1. sjednice održana je svečana sjednica starog i novog saziva Vlade RS na kojoj je izvršena primopredaja dužnosti.

Na prijedlog mandatara Radovana Viškovića Narodna skupština RS-a 21. decembra izabrala je novu vladu RS-a.

Osim premijera Viškovića Vladu RS-a čine ministri: Zora Vidović, ministar finansija, Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova, Željko Budimir, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza, Petar Đokić ministar energetike i rudarstva, Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite, Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Pored njih, za ministre su izabrani i Željka Stojičić, ministar prosvjete i kulture, Bojan Vipotnik, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Vojin Mitrović, ministar privrede i preduzetništva, Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Sevlid Hurtić, ministar trgovine i turizma, Miloš Bukejlović, ministar pravde, Dragoslav Kabić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite, Senka Jujić, ministar uprave i lokalne samouprave i Dado Dogan, ministar za porodicu, omladinu i sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije