Održana komemoracija velikoj legendi Dženanu Uščupliću

0
Radiosarajevo.ba
Održana komemoracija velikoj legendi Dženanu Uščupliću
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Komemoracija Dženanu Uščupliću

U utorak, 13. augusta, sa početkom u 18.00 sati, u Pozorištu mladih održana je komemoracija tragično preminulom Dženanu Uščupliću.

Proslavljeni igrač i trener FK Sarajevo, Dženan Uščuplić (48), tragično je izgubio život u četvrtak, 8. augusta, na Zelengori, nakon što ga je udario grom dok je bio na planinarenju s društvom.

Oni koji su ga poznavali kažu kako je Uščuplić bio veliki zaljubljenik u planine i prirodne ljepote naše zemlje, a život na ja koncu u 48. godini izgubio na bh. planini, gdje je na nadmorskoj visini oko 1.700 metara podlegao nakon udara groma.

SFF: ‘Počasno Srce Sarajeva’ uručeno slavnom redatelju Alexanderu Payneu

SFF: ‘Počasno Srce Sarajeva’ uručeno slavnom redatelju Alexanderu Payneu

Vijest o Uščuplićevoj smrti je šokirala sve navijače Sarajeva, kao i ostale ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini koji se opraštaju od njega.

U subotu, 10. augusta, u haremu Gazi Husrev-begove džamije klanjana je dženaza proslavljenom Dženanu Uščupliću, a ukop je obavljen na mezarju Nišan-Jarčedoli.

Dženo, kako su ga mnogi zvali, karijeru je započeo u Željezničaru, ali pravu fudbalsku afirmaciju je doživio u gradskom rivalu Sarajevu. Sa bordo timom je osvajao titule i kao igrač i kao trener.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije