U Sarajevu / Održana komemoracija biznismenu Tomislavu Grizelju

15. 01. 2022. u 13:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine organiziralo je komemoraciju za Tomislava Grizelja, prvog predsjednika i jednog od osnivača Udruženja poslodavaca FBiH.

On je iznenada preminuo 11. januara 2022. godine u 69. godini.

Komemoracija je održana danas u Multimedijalnoj sali Općine Centar. 

Tomislav Grizelj, vlasnik kompanije za termoenergetiku, plinsku tehniku, tretman i transport vode "Grizelj" d.d. i jedan od najuspješnijih bh. biznismena, preminuo je danas.

Grizelj je rođen je 1953. u Imotskom, a u Sarajevo je stigao 1959. godine. Prije nego je ušao u krug jednih od najznačajnijih privrednika bivše Jugoslavije, sa više desetina priznanja za menadžerske sposobnosti, bio je rukometaš, ali i maneken.

Projektovao je i postavio više desetina spomenika vječne vatre i fontana širom bivše Jugoslavije i svijeta, a sa 19 godina je napravio plamen za Olimpijske igre u Minhenu.

Radio je na projektima koje je Tito dogovarao širom planete.

Svojim privrednim i društvenim angažmanom promovirao je Sarajevo u zemlji i svijetu, a 2004. godine postao je i član Historical Society WHO is WHO.

Ispred zgrade Parlamenta BiH instalirao je i 2020. godine prvi Dezinfekcioni tunel tip DT 1, namjenjen za dezinfekciju radnog osoblja i obuće posjetioca.

Dobitnik je priznanja menadžer godine Kantona Sarajevo 2000. godine, Federacije BiH 1997. i 1999. godine, najmenadžer 2002. BiH, a zatim i menadžer desetljeća 2002. i Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2005. godine.

Svoju vezu sa zajednicom je produbio kroz djelovanje u sportskim, kulturnim udruženjima i obrazovnim ustanovama. Njegovo ime je vezano uz Nogometni klub Omladinac, NK Napredak, a posebno uz Sarajevske mažoretkinje, čiji je bio osnivač i pokrovitelj.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA