Održan sastanak: O čemu su razgovarali Željka Cvijanović i Johann Sattler

5
Fena
Održan sastanak: O čemu su razgovarali Željka Cvijanović i Johann Sattler
Foto: Predsjedništvo BiH / Johann Sattler i Željka Cvijanović

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

Razmijenili su mišljenje o aktuelnim političkim prilikama u BiH, kao i o procesu evropskih integracija, sa posebnim osvrtom na perspektivu dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u EU do kraja godine.

Danas prva sjednica Predsjedništva BiH u novom sazivu

Danas prva sjednica Predsjedništva BiH u novom sazivu

Istaknuta je potreba što bržeg formiranja vlasti na svim nivoima u BiH, u cilju efikasnog provođenja reformskih procesa u domenu evropskih integracija, kao i daljeg unapređenja socioekonomske situacije u oba entiteta.

Ovom prilikom, predsjedavajuća Predsjedništva BiH izrazila je očekivanje da će EU u daljem pristupnom procesu pokazati pragmatičan pristup prema BiH, uvažavajući njenu decentralizovanu strukturu, kao i ustavne nadležnosti različitih nivoa vlasti, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije