Održan parastos za ubijene Srbe

Anadolija
Održan parastos za ubijene Srbe
Služenjem parastosa kod spomen-kosturnica stradalima u dva protekla rata na Zalazju kod Srebrenice obilježene su 24 godine od stradanja Srba u srebreničkoj opštini na Petrovdan.

Parastos je služen za 69 Srba ubijenih na Petrovdan 1992. godine. Članovi porodica su kod spomenika i kosturnice na Zalazju položile cvijeće i zapalile cvijeće. 

"Prošle su 24 godine od zločina nad srpskim stanovništvom u selu Zalazje. Ni nakon 24 godine mi ne znamo ko je počinitelj tog zločina i niko nije procesuiran", kazala je zamjenica načelnika općine Srebrenica Biljana Rakić

Prema njenim riječima, oni će i dalje insistirati na pravdi, istini, da sve žrtve počivaju u miru i da se svaki zločin osudi bez obzira na kojoj strani bio počinjen.

Potpredsjednik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić poručio je danas u Zalazju da "gdje god se nađe jedan srpski radikal tu je i Vojislav Šešelj".

Naime, Šešelj je ranije bio najavio dolazak u Zalazje, međutim, danas se nije pojavio.

"Mislim da je to glavna poruka. Što se tiče Vojislava Šešelja, mislim da najviše zavisi od njega kada će biti u RS-u. Na njemu je odluka. Valjda je svima poznato da nema te granice koju Vojislav Šešelj ne može da prevaziđe", istakao je Krasić.

Stanojka Stanojević bila je danas među stanovnicima koji su nekada živjeli u Zalazju, a sada su u nekim drugim gradovima. Stanojka je '90-tih godina ostala bez muža i sina. Kako je kazala, sin nije stradao u Zalazju, nego u Hrvatskoj.

"Ovdje je sad samo jedan čovjek, tu živi", naglasila je Stanojka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije