U Sarajevu održan panel 'Sigurnost Kantona Sarajevo'. Oglasio se i ministar Admir Katica

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu održan panel 'Sigurnost Kantona Sarajevo'. Oglasio se i ministar Admir Katica
Foto: Facebook / Panel na Fakultetu političkih nauka

Na fakultetu političkih nauka u Sarajevu, danas 12. juna, održan je panel pod nazivom "Sigurnost Kantona Sarajevo", na kojem su ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, i načelnik uniformisane policije Džafer Hrvat obavili razgovore sa studentima Sigurnosnih i mirovnih srtudija. 

U svojoj objavi na Facebook profilu, Ministar Admir Katica je izjavio da je policija prijatelj, i da je to najvažnija poruka kada su ovakva okupljanja u pitanju. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

Gaza: 'Ovo jutro je jedno od najmračnijih u ovoj sedmomjesečnoj noćnoj mori'

Gaza: 'Ovo jutro je jedno od najmračnijih u ovoj sedmomjesečnoj noćnoj mori'

"Vrijeme u službi koje provedem s mladim ljudima ne smatram poslom, već stvarnim nadahnućem.
MUP KS započinje niz razgovora i diskusija s mladim, stručnim i obrazovanim ljudima, kojima želimo približiti naš rad i aktivnosti, a ujedno saslušati njihove komentare, prijedloge i sugestije za poboljšanje kako cjelokupnog rada, tako i prisupa njima samima.

Policija je prijatelj i to je najvažnija poruka ovakvog skupa. U vremenu uistinu turbulentnih dešavanja s druge strane zakona, važno je da ovi vrijedni ljudi znaju ko im je podrška.

Danas smo na Fakultetu političkih nauka UNSA održali panel pod nazivom "Sigurnost Kantona Sarajevo" na kojem smo načelnik uniformisane policije Džafer Hrvat i ja razgovarali sa studentima Sigurnosnih i mirovnih studija.

Otvorili smo mnoge teme poput sigurnosti u saobraćaju, kapacitiranosti MUPa i pokretanja novih projekata. Naravno, najveću pažnju smo posvetili konkursu za mlađe inspektore koji uskoro raspisujemo, a tiče se upravo struke ovih studenata. Zahvaljujući zakonskom rješenju iz 2019. godine, za određene pozicije u policiji će moći aplicirati samo specifične struke i njihove pozicije više neće uzimati drugi kadrovi", naglasio je ministar Katica.

Veliko hvala Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu na gostoprimstvu, prof. dr. Mirzi Smajiću na velikom doprinosu u organizaciji i svim današnjim posjetiocima", kazao je ministar  Admir Katica

Vrijeme u službi koje provedem s mladim ljudima ne smatram poslom, već stvarnim nadahnućem. MUP KS započinje niz...

Posted by Admir Katica on Monday, June 12, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije