Održan novi sastanak eksperata o državnoj imovini, iz OHR-a otkrili o čemu su razgovarali

0
Radiosarajevo.ba
Održan novi sastanak eksperata o državnoj imovini, iz OHR-a otkrili o čemu su razgovarali
Foto: Facebook / Ambasada Francuske u Sarajevu

Šesti konsultativni sastanak eksperata za državnu imovinu održan je danas u Ambasadi Francuske u Sarajevu. Radna grupa je nastavila raspravu sa prethodnog sastanka o modalitetima reguliranja vodnih resursa u sklopu sveobuhvatnog rješenja pitanja državne imovine u BiH.

Podsjetimo, na proteklom sastanku su stručnjaci razgovarali o različitim modalitetima vlasništva i korištenja voda u Bosni i Hercegovini i upoređivali ih sa drugim zemljama, kao i o upravljanju i zaštiti voda.

Radna grupa, koju je formirao OHR uz podršku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, ima za cilj da ponudi stručna mišljenja i informacije kako bi se olakšao rad Parlamenta Bosne i Hercegovine u rješavanju pitanja državne imovine.

Teška nesreća u BiH: U sudaru automobila i kamiona poginulo dijete

Teška nesreća u BiH: U sudaru automobila i kamiona poginulo dijete

Prihvatljivo i održivo rješenje raspodjele imovine između države i drugih nivoa vlasti prvi je cilj Programa 5+2. To je dugogodišnja obaveza bosanskohercegovačkih vlasti.

Prethodna sesija održana je 13. juna u Ambasadi SAD-a, a sastanak prije toga u Ambasadi Japana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije