Održan kolegij Narodne skupštine RS, spominjala se i Srebrenica

0
Radiosarajevo.ba
Održan kolegij Narodne skupštine RS, spominjala se i Srebrenica
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nebojša Vukanović

Četvrta redovna sjednica Narodne skupštine RS-a zakazana je za 18. juli, sa početkom u 10 sati. Na dnevnom redu je 16 tačaka.

Šefovi klubova PDP i Liste za pravdu i red tražili su da se "skine" sa dnevnog reda tačka o izmjeni Krivičnog zakonika RS-a, ali to nije prihvaćeno.

"Na kolegijumu smo se izjašnjavali i o prijedlogu bošnjačkih poslanika da se razmatra prijedlog rezolucije o Srebrenici. Predstavnici klubova vlasti glasali su "za". Suzdržani su bili poslanici opozicije Nebojša Vukanović i Igor Crnadak", rekao je predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, nakon sjednice Kolegijuma.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Narodna skupština RS-a razmatraće prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS, odlučio je skupštinski Kolegijum.

Nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma, predsjednik parlamenta RS-a Nenad Stevandić rekao je da će na sjednici biti razmatrani i nacrti zakona o elektronskom novcu, te o izmjeni i dopuni Zakona o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo.

Vukanović podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića: "Prezirem svaki trenutak proveden s njim"

Vukanović podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića: "Prezirem svaki trenutak proveden s njim"

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, te obavještenje o nekim pojavama od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti.

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće i izvještaje Fiskalnog savjeta za 2022. godinu, godišnji izvještaj VSTS-a BiH za 2022. godinu, izvještaj Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske za prošlu godinu, izvještaj o radu Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske za 2022. godinu, te Komisije za žalbe za prošlu godinu, prenosi RTRS.

Na dnevnom redu je i informacija Odbora za zaštitu životne sredine o održanoj tematskoj sjednici "Aktivnosti nadležnih institucija Republike Srpske povodom namjere Hrvatske da odlože radioaktivni i nuklearni otpad na lokaciji Trgovska gora u neposrednoj blizini granice BiH sa Hrvatskom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije