! / Određeni pritvori u akciji 'Kontakt': Đelkić će se predati sljedeće sedmice

17. 10. 2021. u 14:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Za nekoliko osoba uhapšenih u akciji 'Kontakt', koja je izvedena 13. oktobra po nalogu Tužilaštva KS, određen je pritvor ili su izrečene mjere zabrane.

Općinski sud u Sarajevu odredio je pritvor pripadnicima MUP KS Muameru Selimoviću i Smailu Vladaviću, dok su mjere zabrane određene Mustafi Karšiću, Jasminu Fetiću, Jasminu Mustajbašiću i Murafidu Jašareviću.

Pritvoreni su i Mirela Banda, supruga Adija Đelkića koji je u bjekstvu, te Predrag Bučevac, Almedin Hadžić, Mladen Crnogorac, Dženan Hamamdžić i Alija Avdić.

Informacije da su njegovi klijenti pritvoreni potvrdio nam je advokat Omar Mehmedbašić i dodao da će se Adi Đelkić iduće sedmice javiti u Tužilaštvo.

Omar Mehmedbašić - undefined

CIN : Omar Mehmedbašić

"Moji klijenti su priznali krivično djelo. U kontaktu sam s Adijem Đelkićem, on mi je rekao da će se iduće sedmice predati. Njegovoj supruzi Mireli je određen pritvor", rekao je Mehmedbašić za Radiosarajevo.ba.

Optuženi se sumnjiče za koruptivna krivična djela koja su počinili udruženo i to - zloupotreba položaja, zloupotreba osiguranja, prevara, oštećenje tuđe stvari, primanje dara i drugih oblika koristi te davanje dara i drugih oblika koristi.

Akcija kodnog naziva Kontakt je rezultat višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela, ranije je saopćeno iz Tužilaštva KS.

Optuženi se terete da su fingirali saobraćajne nezgode na osnovu kojih su naplaćivali odštete.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA