Određen jednomjesečni pritvor za Ljubu i Bekriju Seferovića

S. Dž.
Određen jednomjesečni pritvor za Ljubu i Bekriju Seferovića
Pixabay / Ilustracija
Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za Ljubu i Bekriju Seferovića.

Prema nezvaničnim informacijama advokata optuženih Omara Mehmedbašića, pritvor je određen nakon što su uhapšeni zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nesreći.

Podsjećamo, Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu je poslije žalbe advokata Omara Mehmedbašića ukinulo pritvor Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji Seferoviću, ali su nakon puštanja na slobodu pripadnici MUP-a KS po nalogu Tužilaštva KS ponovo uhapsili Ljubu Seferovića i Bekriju Seferovića.

Pritvor za Ljubu Seferovića zatražen je zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, ali i zbog toga što bi njegovo puštanje moglo dovesti do uznemiravanja javnosti.

Za Bekriju Seferovića pritvor je zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjećamo, Ljubo Seferović je osumnjičen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja kao i neukazivanja pomoći prilikom saobraćajne nesreće, dok je Bekrija Seferović osumnjičen za krivično djelo sprečavanje dokazivanja krivičnog djela.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je potvrđeno za Radiosarajevo.ba da ih se više ne sumnjiči za ubistvo Dženana Memića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije