Određen jednomjesečni pritvor Fikretu Abdiću Babi

Radiosarajevo.ba
Određen jednomjesečni pritvor Fikretu Abdiću Babi
Screenshot / Fikret Abdić

Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor za Fikreta Abdića i Sulejmana Silića koji su uhapšeni u okviru nedavne akcije "Mreža".

"Sud je u cjelosti uvažio prijedlog Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i odredio jednomjesečni pritvor za Abdića i Silića, dok su mjere zabrane prihvaćene za Sanju Silić", povrdila je za Radiosarajevo.ba Irena Marjanović Čavkić, portparolka kantonalnog tužilaštva.

Ranije smo pisali da je akcija Mreža rezultat višemjesečne istrage Tužilaštva USK, koja se vodi protiv sedam fizičkih i jedne pravne osobe, a čiji su akteri osumnjičeni za više produženih krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i povrede ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti.

Konkretno, Abdić se sumnjiči da je protivno Zakonu o državnoj službi u USK i Zakonu o plaćama i naknadama u organima vlasti u USK uvećavao plaće i isplaćivao nagrade pojedinim državnim službenicima zaposlenim u Općini Velika Kladuša, te da je protivno ovim zakonima unaprijedio na viša radna mjesta nekoliko državnih službenika zaposlenih u Općini Velika Kladuša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije