Odluka Vlade RS-a: Miloš Komljenović smijenjen s funkcije direktora RUGIP-a

Fena
Odluka Vlade RS-a: Miloš Komljenović smijenjen s funkcije direktora RUGIP-a
/ AA
Vlada Republike Srpske prihvatila je danas na sjednici ponuđeni mandat direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) Miloša Komljenovića i razriješila ga sa te dužnosti.

Na istoj sjednici, entitetska vlada je, kako je saopćeno, postavila Bosiljku Predragović za vršioca dužnosti direktorice Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, na period do 90 dana.

Rukovodstvo Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je, 27. oktobra, stavilo mandate na raspolaganje Vladi RS-a.

Prethodnog dana pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a uhapsili su pomoćnika direktora RUGIP-a Aleksandra Deurića, šefa Područne jedinice Uprave Banja Luka Dragana Grulovića i stručnu saradnicu Željku Milinković.

Istraga protiv njih je otvorena u vezi sa nezakonitostima i zloupotrebama prilikom obavljanja poslova iz nadležnosti RUGIP-a.

Hapšenje je, kako se nezvanično saznaje, izvršeno u nastavku akcije u vezi sa slučajem “Poljoprivredna škola”.

Nadležni sud je odredio jednomjesečni pritvor Aleksandru Deuriću i Draganu Gruloviću.

U julu ove godine uhapšen je i bivši zamjenik pravobranioca Mirki Stojčinović, koji je obavljao funkciju direktora za poslove nadzora u Geodetskoj upravi.

Tokom istrage privođen je i Borislav Jeličić, koji je također bio na funkciji zamjenika pravobranioca, a nakon što su određeno vrijeme proveli u pritvoru pušteni su na slobodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije