Govedarica: Dodik je jučer od Vučića dobio jasne političke poruke

Fena
Govedarica: Dodik je jučer od Vučića dobio jasne političke poruke
Milorad Dodik je jučer na sastanku u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dobio jasne poruke, da prestane s destruktivnim političkim ponašanjem - smatra lider SDS-a Vukota Govedarica.

Svima je, kaže, bilo vidljivo da je tokom tog sastanka, održanog na Vučićev zahtjev, Dodiku poručeno da prestane sa stvaranjem destruktivnih političkih odnosa u BiH i kočenjem reformi.

"Interes RS-a nije destrukcija, niti zastoj u reformama, već da pratiti Srbiju na njenom evropskom putu, a nikako da bude u službi određenih radikalnih bh. političara koji isključivo žele da u tom radikalizmu lično profitiraju", tvrdi Govedarica.

Podsjeća da je Vlada RS-a preuzela obaveze iz Reformske agende, ali, nažalost, optužuje srpske predstavnike u Vijeću ministara, koji rade svoj posao, da su kočničari reformi.

"Međutim, oko 80 posto aktivnosti u Reformskoj agendi je na entitetima. Stoga, Vlada RS-a svojim ponašanjem pravi probleme i Srbiji, zbog čega je Vučić morao da upozori Dodika da se prebaci na teren rješenja, a ne destrukcije", tvrdi predsjednik SDS-a.

Ukazuje da Dodik, koji je pod sankcijama SAD-a, ne bi trebao uvlačiti RS u probleme.

Još neki političari u RS-u su, kaže, bili ranije pod sankcijama, ali, kako podsjeća, Mirko Šarović nikada nije bio problem RS, i nije taj problem riješavao na uštrb interesa RS-a.

"Vjerujem da će Dodik iz jučerašnjeg sastanka izvući pouke i uvažiti ono što je prioritet Srba, a ne nekih drugih destruktiivnih bh. političkih partija", zaključio je Vukota Govedarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije