Dodik nakon sastanka: Upoznao sam Vučića da je BiH teško održiva zemlja

Radiosarajevo.ba
Dodik nakon sastanka: Upoznao sam Vučića da je BiH teško održiva zemlja
Predsjednik RS-a Milorad Dodik razgovarao je u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Morao sam da upoznam predsjednika Srbije o duplim standardima u BiH. Razgovor o BiH je  nemoguć, jer monopol nad BiH drže stranci", poručio je Dodik.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, održanoj poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Dodik je istakao da je Vučića upoznao i o inicijativi da sudije u BiH koji imaju ratnu prošlost ne mogu da budu sudije koje danas sude.

"Imamo podatke da su šestorica sudija bili sudije vojnih sudova Armije BiH", rekao je Dodik i dodao da je jedan takav sudio Naseru Oriću.

On je rekao da je na današnjem sastanku bilo riječi i o zajedničkim projektima, kao i da ga je upoznao da je BiH teško održiva zemlja.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je nadležna komisija počela da radi na prijedlogu ustanovljenja ili potpunog razgraničenja sa BiH, kako bi do kraja godine pokušali da utvrdimo granicu između dvije zemlje.

"Daću sve od sebe da budemo kompromisni i konstruktivni, a da istovremeno ne naudimo interesima srpskog i drugih naroda u BiH, tako i u Srbiji", rekao je predsjednik Vučić na pres konferenciji poslije razgovora s predsjednikom RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije