Hoće li se graditi žičara Hrasnica - Igman

0
Radiosarajevo.ba
Hoće li se graditi žičara Hrasnica - Igman
Foto: Općina Ilidža / Projekt o kojem se u prošlosti samo govorilo

Četvrta vanredna sjednica Općinskog vijeća zbog epidemiološke situacije održana je u online formatu.

Dnevni red od četiri tačke "skraćen" je nakon što je na zahtjev pomoćnika općinskog načelnika za imovinsko-pravne, stambene, geodetske poslove i katastar nekretnina Jasmina Volodera povučena druga tačka.

Povodom prve tačke "Izvještaj centralne popisne komisije za 2021. godinu" vijećnicama i vijećnicima OV Ilidža prvo se obratio pomoćnik načelnika za finansije Benjamin Mešak.

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Stvarno stanje

On je naglasio da je izvještaj rađen na način da pokaže stvarno stanje, pogotovo kada su u pitanju sredstva za rad.

Također, naglasio je i problem ogromne liste viškova i manjkova što je, prema njegovom mišljenju, rezultat nepostojanja sistema već duži niz godina.

Rješenje je u uspostavljanju sistema koji omogućava uvid u korištenje opreme i vođenje evidencije, a usvojeno je i šest zaključaka iz kojih proističe lista aktivnosti koje je potrebno poduzeti.

Izgradnja kanalizacione mreže

Općinsko vijeće Ilidža danas je iskazalo potrebu rješavanja kanalizacionih problema koji su posebno naglašeni u pojedinim dijelovima naše općine, a danas je usvojena Odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju separatne kanalizacione mreže na lokaciji Ilidža, naselje Osjek, ulica Hendekuša.

Ništa manje važna nije bila ni posljednja tačka današnjeg dnevnog reda u kojoj su vijećnice i vijećnici OV Ilidža podržali Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju kabinske gondole/žičare "Hrasnica-Igman", što je projekt o kojem se u prošlosti samo govorilo ali su konkretni potezi izostali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije