Odlučno: DF ne prihvata rješenja Trojke u korist HDZ jer vode u rasturanje BiH!

33
Radiosarajevo.ba
Odlučno: DF ne prihvata rješenja Trojke u korist HDZ jer vode u rasturanje BiH!
FOTO: AA / Željko Komšić

Nakon što je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i nevladine organizacije Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović izjavio je da je poslao dokument s prijedlogom izmjena Izbornog zakona, koji je, kako je rekao, izrađen u sladu s rezultatima dogovora predstavnika vladajućih stranaka na sastanku održanom prije četiri dana u Banjoj Luci, zatražili smo reakciju iz Demokratske fronte (DF) Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

„Kada se analiziraju poruke koje su odslane sa Dodikovog imanja gdje je Trojka zajedno sa njim i Čovićem krčmila sudbinu države Bosne i Hercegovine, dolazi se do zaključka da je Dodik dobio Ustavni sud BiH, da je Čović dobio Predsjedništvo, da su njih obojica dobili Centralnu izbornu komisiju, a da je Trojka dobila neku maglovitu evropsku perspektivu od lego kockica.

Demokratska fronta ne prihvata takva rješenja koja vode u podjelu i rasturanje države Bosne i Hercegovine, i protiv njih će se boriti svim raspoloživim demokratskim sredstvima“, kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz DF-a.

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Izgorio objekat na Alipašinom Polju

Podsjetimo, Čović je izjavio da dostavljeni prijedlog nije samo prijedlog HDZ-a BiH „nego ono o čemu su razgovarali predstavnici pet stranaka“.

„Tu su tri elementa, jedan se element odnosi na izmjene Izbornog zakona koji tiče Centralne izborne komisije, drugi element se odnosi na izbor članova Predsjedništva BiH i treći se odnosi na tehnička pitanja ili transparentnost integritet izbornog procesa. To smo stavili u jednu cjelinu i to je odraz naših razgovora na zadnjem sastanku petorke", izjavio je Čović nakon proširene sjednica Predsjedništva i Glavnog vijeća nevladine organizacije HNS-a BiH.

Više od izmjenama izbornog zakona čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (33)

/ Povezano

/ Najnovije