BiH / Odlučeno: Sjednica Skupštine KS bit će održana online

28. 10. 2020. u 09:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je donio odluku da se redovna sjednica održi online. 

Ovo je bio zahtjev Kluba DF-a, glasali su svi prisutni, njih devet iz klubova Naroda i pravde, Naše stranke, nezavisni zastupnik Damir Nikšić, SDP-a, i SBB-a. V.d premijer Anis Krivić također je prisustvovao sjednici Kolegija. 

Uz konsultacije sa Vladom KS odredit će se i datum održavanja hitne sjednice o zdravstvu u ovom kantonu. 

Datum sazivanja sjednice u vezi s Prijedlogom za glasanje o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo trebao je biti utvrđen na današnjoj sjednici Skupštine Katona Sarajevo. 

Prema svemu sudeći, sjednica će umjesto Doma maldih biti održana sutra u 11 sati i to online.

Današnja sjednica u Domu mladih odmah je prekinuta zbog nedostatka kvoruma. na sjednicu su se pojavili samo zastupnici SDA.

Podsjetimo, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik zakazao je za danas održavanje 30. radne sjednice Skupštine, u Domu mladih Kulturno-sportskog centra Skenderija. 

Podsjetio je da, s obzirom na to da se radi o zatvorenom prostoru u kojem će boraviti više od 30 ljudi, održavanje sjednica i radnih tijela Skupštine KS dozvoljeno je u skladu s Naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS od 21. oktobra. 

''Naime, Krizni štab je tog dana donio Naredbu kojom se iz tačke 1. ranije donesene Naredbe, od 12. oktobra 2020., a kojom je utvrđeno da u zatvorenom prostoru nije dozvoljeno okupljanje više od 30 ljudi, izuzima održavanje sjednica i radnih tijela Skupštine KS. Ta Naredba je donesena na osnovu Naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 15. oktobra 2020., tačke 11., kojom je omogućeno da se na ovakav način organizuju i održavaju sjednice i radna tijela Parlamenta FBiH'', naveo je Čelik. 

Naglasio je da je propisano da se sjednice i radna tijela održavaju uz obavezno poštivanje higijensko-epidemioloških preporuka zavoda za javno zdravstvo FBiH i KS, kao i pod uvjetom da veličina prostora u kojem se održavaju omogućava provedbu navedenih mjera. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)