Odlučeno: Evo kako će od ponedjeljka izgledati nastava u sarajevskim školama

0
Radiosarajevo.ba
Odlučeno: Evo kako će od ponedjeljka izgledati nastava u sarajevskim školama
Foto: Pixabay / Ilustracija

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i ministara zdravstva Haris Vranić obratili su se javnosti povodom nastavka realizacije nastave u osnovnim i srednjim školama KS.

Kako je kazala Hota-Muminović, novi model primjenjivat će se od ponedjeljka, 8. februara. 

Plan je da se učenici 9. razreda osnovnih škola; 3. trogodišnjih i 4. četverogodišnjih srednjih škola vrate u školske klupe. To će biti provedeno uz poštivanje epidemioloških mjera. 

Naida Hota-Muminović - undefined

Foto: Printscreen: Naida Hota-Muminović

Ministar Vranić je kazao da će pratiti situaciju. Prema njegovim riječima, ukoliko dođe do povećanja broja novozaraženih, prilagođavat će mjere. 

Odgovorajući na brojne nedoumice o tome da li djeca nižih razreda, koji već pohađaju nastavu, u učionicama treba da nose maske, ministar je rekao da je ta dilema riješena - trebaju. Kako je kazao, takva je praksa u svijetu. 

Rekao je i da se škole pripremaju za siguran povratak đaka. Biti će provedena anketa među nastavnicima, koji su dužni da prijave eventualne simptome bolesti. Najavio je i brze testove na COVID-19, s velikom tačnošću. 

Haris Vranić  - undefined

Foto: Printscreen: Haris Vranić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije